• Change country
  • Hrvatska

Hauraton Hrvatska d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb / HR-Hrvatska
+385 1 561 88 33
info@hauraton.hr

Povijest HAURATON-a 1956 - 1974

RASTATT, 1956

Odvodna kanalica kao prvi korak do pozicije globalnog igrača

U prvim danima HAURATON-a, tada još pod imenom Hauger und Jägel, tvrtka je uglavnom proizvodila poljoprivredne kanalice. Tamo gdje su se nekada gradili otvoreni kanali i odvodi, sada su po prvi put bile dostupni predoblikovani elementi za jednostavnu ugradnju. Te su kanalice prve HAURATON-ove kanalice za odvodnju. Ovaj proizvod razvijao se korak po korak do širokog raspona koji ima danas.

HAURATON povijest u slikama

Karl Haugerzoom
 

1965 - raspon proizvoda raste uz porast prometa

Novi proizvodi u asortimanu

Ubrzano se uz kanalice uvode novi proizodi u HAURATON-ov asortiman. Završne ploče za zidane ograde su pristupačna i učinkovita zaštita zidova u kući, vrtu i dvorištu. Zamjenjuju skupo do tada dostupno rješenje kamenim pločama. Danas se proizvode u više širina.

HAURATON 1965zoom
 

1974 - Inovacije osiguravaju poziciju na tržištu

Inovacije proizvoda pokreću izvoz

U 70-ima HAURATON se ističe rasponom inovativnih proizvoda, te tako započinje izvoziti na najvažnija zapadnoeuropska tržišta. Na primjer, potpuna zaštita rubova metalnim okvirom čini kanalice trajnijim i otpornijim. Tada se rađa FASERFIX - beton ojačan vlaknima, što po prvi put čini stijenke kanalica tanjima uz visoku vertikalnu stabilnost, te se postiže manja težina samog proizvoda. FASERFIX kanalice razvijaju se za razna područja primjene. Visoko otporni raspon kanala FASERFIX SUPER jedan je od najomiljenijih programa tvrtke i danas.

HAURATON 1974zoom
 
 
 
 

Hauraton Hrvatska d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb / HR-Hrvatska
+385 1 561 88 33
info@hauraton.hr

 

Imprint        Privacy policy