Skip to content
Odaberite jezik
Stadiony i obiekty sportowe

Odvodnja za stadione i sportske objekte

Stadioni, atletske staze, lokalni sportski centri i tereni za rekreaciju zahtijevaju učinkovitu odvodnju vode s površina za igru i pješačkih zona.

Sustavi odvodnje ovdje su određeni prema vrsti područja primjene i individualnim zahtjevima sportskog objekta. Povremeno će se također trebati razmotriti i sustavi servisnih kanala za provođenje kablova te linijski kanali za parkirališta oko samog objekta.

Kontaktirajte HAURATON

Sportska odvodnja – rješenja za svaki prostor

HAURATON-ova SPORTFIX serija posebno je dizajnirana za odvodnju i opremanje bilo kojeg sportskog objekta od olimpijskog stadiona do malog igrališta. Sportski sustavi odvodnje i povezani proizvodi osiguravaju da su površine za igru i pješačke zone sigurne i za sportaše i za gledatelje. 

 SPORTFIX rješenja su proizvedena prema standardima visoke kvalitete i premašuju očekivanja u pogledu hidrauličkih osobina, sigurnosti, trajnosti i estetike.

atletske staze sport kanali za sportske terene

Atletske staze

Dizajnirani s višenamjenskom funkcijom, atletski objekti moraju biti opremljeni nizom rješenja za pružanje vrhunske učinkovitosti i sigurnosti. Specifikacije proizvoda moraju zadovoljiti vrlo stroge zahtjeve, osobito ako se objekt koristi za više razine natjecanja.

Uz namjenske proizvode za atletske objekte, HAURATON nudi i rješenja potrebna za optimalnu odvodnju natjecateljskih područja i sprječavanje ozbiljnih ozljeda sportaša. Od odvodnih kanala trkaćih staza, aluminijskih rubnjaka, mekih rubnjaka i hvatača pijeska, HAURATON ima odgovarajuća kompletna rješenja za projekte atletskih staza.

Logo of World Athletics
World Athletics

HAURATON-ova rješenja za atletiku u skladu su sa svim zahtjevima Svjetske atletske organizacije (World Athletics – naziv od listopada 2019., ranije poznate kao Međunarodna amaterska atletska federacija (od 1912. do 2001.); International Amateur Athletics Federation odnosno Međunarodna atletska federacija (od 2001. do 2019.), obje skraćeno IAAF).

 

servisni kanali nogometni teren stadion

Servisni kanali

Vrlo važan aspekt sportske infrastrukture je organizacija kablova i žica. Povećana uporaba moderne tehnologije za multimedijske komunikacije i TV emitiranje stvara zahtjeve za sigurnom i diskretnom upotrebom energetskih kabelskih mreža.

Ključna osobina sustava servisnih kanala za upravljanje kabelima jest fleksibilnost za suočavanje s promjenjivim zahtjevima za različite događaje, od npr. atletskog natjecanja ili nogometne utakmice do festivala ili koncerta.

SERVISNI KANALI od HAURATON-a omogućuju sigurno i praktično usmjeravanje naponskih kabela, dok istovremeno održavaju stalan i praktičan pristup ključnim priključcima i utičnicama razvodnih komora. 

Saznajte više o našim servisnim kanalima >

tenis odvodnja teniski tereni

Rekreacijski tereni

Oko sportskih objekata često se nalaze i javni prostori koje lokalna zajednica može koristiti. Mogu uključivati teniske i košarkaške terene, nogometne terene, pa čak i igrališta.

Učinkovito upravljanje površinskim vodama ključno je za osiguranje sigurnosti posjetitelja i izbjegavanje erozije tla i drugih površina. Bez obzira razmišljate li o sustavu odvodnje za teniski teren ili o mekom rubnjaku za obrub igrališta, HAURATON ima rješenje koje će zadovoljiti Vaše zahtjeve.

Okoliš odvodnja sportski kompleksi

Okolna područja

Sportski tereni ponekad mogu pokrivati velike površine. Površine se mogu proširiti i na javno područje koje koriste i pješaci. Sustav površinske odvodnje mora biti dovoljno robustan kako bi izdržao gust promet pješaka, a poželjno je da ima protuklizne rešetke za optimalnu sigurnost. HAURATON nudi široki raspon rješenja odvodnje koja se sastoje od različitih širina i opcija rešetki uključujući monolitne kanale, kanale s upojnim prorezima, kanale s velikim hidrauličkim kapacitetom te kanale za filtriraciju/tretman oborinskih voda.

Kontaktirajte HAURATON

HAURATON – Vaš specijalist za odvodnju sportskih objekata

Kao član IAKS-a (International Association of Sports and Leisure Facilities), HAURATON razumije zahtjeve za projektiranje i potrebe renomiranih sportskih kompleksa.

Serija SPORTFIX ugrađena je na mnogim poznatim sportskim objektima i stadionima, uključujući Wembley, Twickenham, Emirates Stadium, Maksimir i Lord’s kriket teren. Rješenja postaju međunarodno prepoznatljiva po svojoj pouzdanosti, visokoj kvaliteti i dugotrajnosti. Svi su dizajnirani i proizvedeni u skladu s najnovijim industrijskim standardima, DIN 18035 i HRN EN 1433.

Ova područja primjene bi Vas također mogla zanimati

Kontakt