• Change country
  • Hrvatska

Hauraton Hrvatska d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb / HR-Hrvatska
+385 91 3091 408
info@hauraton.hr

Prijenos znanja na studente

Hauraton pokreće HESP program za studente

Travanj i svibanj 2018 – Novi HAURATON EUROPEAN STUDENT PROGRAMME (HESP) je započet u sjedištu kompanije u Rastattu između 18. i 21. travnja 2018. Kompanija specijalizirana za tehnologije oborinske odvodnje iz južne Njemačke okuplja studente i profesore građevinskih fakulteta iz ukupno osam zemalja srednje i istočne Europe prvi put povodom ovog događanja. Dvadeset i dva sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke i Bugarske – izabrana u procesima koje smo proveli s njihovim mentorima na sveučilištima – su sudjelovali u prvom krugu programa u mjesecu travnju.

HESP predstavlja platformu koja pruža studentima diplomskih studija mogućnost prisustvovanja prezentacijama, putovanjima i radionicama. Povezan s tim je prijenos znanja i prilika kao i razmjena iskustava između stručnjaka i budućih stručnjaka na ovom polju. Program usmjeren na primjenu znanja, uključujući izazove pri ugradnji i proračunima hidrauličkog kapaciteta očekuje buduće inženjere u Rastattu. Marcus Reuter, glavni direktor Hauratona, naglasio je: “S HESP-om i usavršavanjem akademskih građana u našem sektoru, stvaramo platformu za stručnjake kao i za jačanje svijesti, u zemljama srednje i istočne Europe, o prvoklasnim tehnologijama oborinske odvodnje koja je od velike važnosti za okoliš i njegovu zaštitu. Razvoj profesionalnih kontakata je ključan za naše djelovanje u ovim državama.“

Inicijativa poput HESP-a je dosad jedinstvena u stručnim krugovima. Studenti na kraju primaju i certifikat za sudjelovanje u programu. Drugi krug HESP programa održava se od 23. do 26. svibnja u Rastattu.

Hauraton je smješten u Rastattu, Njemačka i uspješno djeluje već 60 godina. Danas, Hauraton djeluje u 70 zemalja duž cijelog svijeta i jedan je od tržišnih lidera u odvodnji i upravljanjima vodnih resursa. Hauraton nudi više od 2,000 različitih proizvoda podijeljena u četiri grupe: Niskogradnja, Okoliš, Aqua i Sport s tendencijom stalnog proširenja ponude proizvoda. Predstavljanjem Recyfix kanala od recikliranog kompozitnog materijala, Side-Lock sustava bezvijčanog zaključavanja i detaljnog kataloga, Hauraton se smatra liderom u inovacijama. Lista referenci uključuje međunarodne projekte poput: staze Formule 1 u Sochiju, nogometne stadione za svjetsko prvenstvo u Brazilu, muzeja Mercedes-Benz u Stuttgartu i zračne luke Fraport u Frankfurtu.

Za više informacija www.hauraton.com 
HESP
HESP
HESP
 
 

Hauraton Hrvatska d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb / HR-Hrvatska
+385 91 3091 408
info@hauraton.hr

 

Imprint        Privacy policy