• Change country
  • Hrvatska

Hauraton Hrvatska d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb / HR-Hrvatska
+385 1 561 88 33
info@hauraton.hr

Stadion Maksimir

Stadion u Maksimiru službeno je otvoren 5. svibnja 1912. godine. Tada je na zagrebačkom stadionu trenirao i igrao Građanski, a Dinamo je nastavio u ulozi domaćina 1948. godine. Stadion je u više od sto godina postojanja bio nekoliko puta preuređivan. U ljeto 2015. ugrađen je sustav odvodnje centralnog terena HAURATON RECYFIX STANDARD 100 s GUGI lijevano-željeznom rešetkom klase opterećenja C 250 kN s KTL (Kathodische Elektrotauchlackierung) zaštitom protiv hrđanja. U jesen 1997., na istočnu i južnu tribinu postavljene su sjedalice, a prigodom "face liftinga" 1998. godine srušena je stara sjeverna tribina. Tada je na njezinom mjestu izgrađena nova i komfornija tribina, kapaciteta 10 965 mjesta.
Novi "sjever" tako od 1998. krasi i 15 000 kvadratnih metara 200 metara dugačke, ostakljene zgrade s poslovnim prostorima koja gleda na Maksimirsku cestu. Uz sjeverno, tijekom renoviranja srušeno je i "istočno stajanje". Sve u skladu s propisima UEFA-e, prema kojima mjesta za gledatelje na stadionima moraju biti isključivo - sjedeća. Tom prigodom ugrađeno je cca.400 m' HAURATON FASERFIX KS 100 kanala na sjevernu tribinu i na pristupnim prilazima tribine. U kolovozu 1999., uoči otvaranja 2. Svjetskih vojnih igara, završena je i obnova zapadne tribine s 12 600 sjedala te 718 mjesta u VIP-etaži (predsjednička i još osam loža te 18 "boksova"). Time je obavljena većina, ili oko 80% predviđenih radova, te trenutačni kapacitet stadiona iznosi nešto više od 35 tisuća mjesta. Kako bi se gledatelji na tribinama osjećali što ugodnije, na tribinama su postavljene i nove sjedalice u klupskoj, plavoj boji.
Nešto manje od 15 godina kasnije, u lipnju 2011. godine, Dinamo je odlučio uložiti u stadion koji je doživio velike promjene. Iako su mnogi ovaj potez nazivali samo kozmetičkim uljepšavanjem, stadion je doživio nekoliko ozbiljnih ''popravaka''. Tako je u nešto više od mjesec dana postavljen novi grijani travnjak ispod kojeg se nalaze tisuće drenažnih cijevi, cijevi za grijanje i sustav za automatsko navodnjavanje. Na atletsku stazu je postavljena plava umjetna trava, a cigleni zidovi ispod tribina prekriveni su platnima. Ujedno su postavljene nove sjedalice na sve četiri tribine, obnovljeni su sanitarni čvorovi ispod svih tribina, izgrađen je posebni prostor za osobe s invaliditetom, uređeni su press prostor i novinarske lože, adaptirana je nova VIP loža te sve lože na zapadnoj tribini. Stadion je tako postao i vizualno atraktivan, obojane su sve stepenice i ograde, a na Istoku, Sjeveru i Zapadu bijelim je sjedalicama ispisan natpis ''gnk dinamo''.

Stadion Maksimirzoom
 
Stadion Maksimirzoom
Satadion Maksimirzoom
 
 

Hauraton Hrvatska d.o.o.
Zelinska 7
10000 Zagreb / HR-Hrvatska
+385 1 561 88 33
info@hauraton.hr

 

Imprint        Privacy policy